24. Državno tekmovanje mladina in gore

Tudi letos smo se na OŠ Žiri pri planinskem krožku pripravljali na tekmovanje Mladina in gore. Z ekipo Divjih arlov (Jošt Šubic, Mark Bogataj, Nace Vegelj, Gal Likar) smo bili najprej uspešni na regijskem tekmovanju, ki je potekalo na OŠ Laze v Tuhinju. Na državnem tekmovanju na Vranskem pa smo tudi dosegli lep uspeh. Med 25 tekmujočimi ekipami smo dosegli končno 9. mesto.

Mentorica planinskega krožka Vlasta Pečelin.

V soboto, 12. januarja smo se s planinsko ekipo Divji arli odpravili na 24. državno tekmovanje Mladina in gore, ki je potekalo na Vranskem.
Po prihodu na Vransko smo se najprej prijavili in dobili hrano, nato pa odšli iskat prazne stole na tribune. Malo kasneje se je začel uvodni program. Pevski zborček nam je zapel slovensko himno Zdravljico in še planinsko himno. Po kulturnem programu smo se odpravili v učilnice, kjer smo 45 minut pisali teste. Test je bil kar zahteven in zanimiv. Po odpisanem testu smo imeli kosilo in nekaj prostega časa. Ko so vsi pojedli smo odšli v kulturni dom pogledat film z naslovom Klic z gora. Film je opisoval delovanje gorskih reševalcev skozi čas. Po končanem filmu smo odšli nazaj v športno dvorano. Napočil je čas, ko so razglasili rezultate. Uvrstili smo se v finale.
Naloge in vprašanja v finalu so bila kar zahtevna. Med pavzo v finalu sta bila razkrita skrita gosta. Marija in Andrej Štremfelj sta bila prvi par, ki je skupaj preplezal »streho sveta« Mount Everest.
V finalu smo imeli vzpone in padce. Na koncu smo pristali na devetem mestu. Po finalu smo prejeli še praktične nagrade, se slikali, posloveli in odšli proti domu.
Ta dan mi bo za vedno ostal v spominu, saj sem se imel zelo lepo in preživel veliko časa s svojimi prijatelji. Spoznali smo tudi nove prijatelje s katerimi smo še vedno v stiku.

Mark Bogataj, 9. c, OŠ Žiri

Napiši komentar